Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Οι καλοκαιρινοί έρωτες δεν αντέχουν τον χειμώνα


(Καλοκαιρινά ραντεβού πάνω στο σώμα σου...)





Το καλοκαίρι είναι η πιο μαγική εποχή του χρόνου! Πέρα απ’ την αλλαγή του καιρού, αλλάζει κι ο άνθρωπος. Η ζεστασιά απ’ τον ήλιο έρχεται κι εγκαθίστανται στην καρδιά και στην ψυχή μας κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μεταμορφωνόμαστε!

Αν τραβήξεις ένα βίντεο τον εαυτό σου το χειμώνα και το συγκρίνεις με τον εαυτό σου σ’ ένα βίντεο τραβηγμένο το καλοκαίρι, θα εντυπωσιαστείς. Έχεις ένα μόνιμο χαμόγελο, μια συνεχή έξαψη, ενώ ξεχειλίζεις ελευθερία! Δεν έχεις έγνοιες και δε χρειάζεται ν’ ανησυχείς για τίποτα. Όπως ξεφορτώνεσαι τα χειμωνιάτικα ρούχα, έτσι αφήνεις πίσω και τα χειμωνιάτικα βάσανα. Κι αυτό φαίνεται!

Το καλοκαίρι είναι η ιδανικότερη περίοδος για φλερτ κι έρωτες! Ο κόσμος είναι χαλαρός κι έτσι δε χρειάζεται να προσπαθείς πολύ για να γίνεις αρεστός. Ξεχειλίζεις σεξαπίλ και τραβάς τον άλλον σαν μαγνήτης. Ίσως φταίνε τα κόκκινα απ’ τον ήλιο μάγουλα, το σοκολατένιο δέρμα και το ανάκατο μαλλί. Αυτό που έχει σημασία είναι πως το καλοκαίρι, ερωτεύεσαι! Και μάλιστα πολύ. Και δυνατά!

Βοηθάει, βέβαια, η ανεμελιά κι η χαλάρωση. Πέφτουν οι άμυνές σου κι αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα μαγιό, ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου, μια μπλούζα κι ένα χαμόγελο. Το τετράπτυχο της επιτυχίας.

Είσαι πιο ανοιχτός σε νέες προκλήσεις, πιο ανεκτικός σε καταστάσεις, ενώ σε νοιάζει να περάσεις καλά. Δε θες δεσμεύσεις κι όρκους αιώνιας πίστης. Δεν ψάχνεσαι κιόλας. Απλά έρχεται! Κι αν έρθει, έρχεται για τα καλά. Δεν αναφερόμαστε στα καλοκαιρινά one night stands -αυτά δεν πιάνονται για έρωτες!

Αναφερόμαστε στην έλξη ανάμεσα σε δύο ανθρώπους. Την πραγματική έλξη. Εκείνη που βρίσκεις και τον χειμώνα, απλά αν έρθει το καλοκαίρι είναι λίγο πιο δύσκολη να την ξεπεράσεις.
Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα!

Δε θ’ αναφερθούμε στις βόλτες πιασμένοι χέρι-χέρι την ώρα που δύει ο ήλιος, ούτε στα φιλιά γεμάτα αλμύρα. Δε θα μιλήσουμε καν για τις περατζάδες κάτω απ’ τα αστέρια, αλλά ούτε και για τα χάδια στην άμμο.

Στη λίστα προστίθενται και τα μεθυσμένα κυνηγητά ή τα παιχνίδια μέσα στη θάλασσα. Αυτά είναι που συνθέτουν το παζλ των καλοκαιρινών ερώτων και κάνουν ακόμα και τις δύσπιστες καρδιές να ζηλεύουν! Ο ερωτισμός το καλοκαίρι είναι στο πικ του με αποτέλεσμα όλα να φαίνονται -αλλά και να είναι- εντονότερα!

Το πρόβλημα είναι όμως ότι κρατάει λίγο. Μια βδομάδα! Δέκα μέρες! Ένα μήνα! Μετά τι; Θα γυρίσει ο καθένας στη χειμερινή του version και μη τον είδατε τον έρωτα τον καλοκαιρινό; Ναι! Αυτό θα συμβεί. Θ’ ακούσεις πολλά «καλά ήταν αλλά ως εδώ!» και τότε είναι που θες να πάρεις φόρα να χτυπήσεις το κεφάλι σου στον τοίχο!

Γιατί ως εδώ; Γιατί επειδή φεύγουμε ή επειδή μπαίνει ο Σεπτέμβριος αυτό που είχες να τελειώσει; Εύλογες απορίες, για τις οποίες όμως δεν υπάρχει απάντηση.

Ίσως να οφείλεται στο γεγονός ότι ξεκινούν οι υποχρεώσεις και βγαίνει στη φόρα η πιο πιεστική έκδοση του εαυτού μας. Ίσως η μετάβαση απ’ την ξέγνοιαστη σχέση του καλοκαιριού στη γεμάτη δέσμευση χειμερινή, να τρομάζει τους ερωτευμένους.

Ίσως να μην είναι αρεστός ο εγκλωβισμένος στις υποχρεώσεις εαυτό σου. Κάποιος μπορεί να ερωτεύτηκε τον ελεύθερο καλοκαιρινό εαυτό κι ο χειμερινός να μη του ταιριάζει. Ίσως να φταίει κι η απόσταση.

Πολύ πιθανόν να ήξερες ότι θα τελείωνε γρήγορα αλλά να μην έδωσες την απαραίτητη σημασία. Σ’ ένοιαζε να περάσεις καλά κι αυτό έκανες, όμως λάτρεψες αυτό τον καλοκαιρινό έρωτα κι ήθελες να τον φέρεις μαζί σου στην πόλη. Λειτούργησες χωρίς όρια και τώρα δεν αντέχεις τον αποχωρισμό. Λογικό! Όλοι μας λατρεύουμε τα καλοκαιρινά ειδύλλια και όλοι θα θέλαμε να είχαμε ένα μαζί μας τις κρύες νύχτες του χειμώνα, αλλά δε γίνεται!

Η ζωή συνεχίζεται από ᾽κει που την άφησες, με ή χωρίς love story. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο το ρητό.

«Οι καλοκαιρινοί έρωτες δε φοράνε πουλόβερ!».Όχι γιατί δε τους αρέσει, αλλά γιατί πιέζονται και ζεσταίνονται.

Ευκαιρία λοιπόν να ντυθείς καλά και να βρεις στη γύρα. Ποτέ δεν ξέρεις! Ίσως το πουλόβερ που θα βρεις να σου πηγαίνει καλύτερα απ’ ότι το μαγιό!




Συντάκτης: Μοχράνη Κατερίνα
Πηγή: ilov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου