Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

Κάθε κορίτσι έχει ονειρευτεί τον τέλειο γάμο

 



Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς τη λέξη «γάμος»; 

Τώρα που μεγαλώνεις, είναι λογικό να σε πιάνει μια δύσπνοια και μια ταραχή, γιατί δεν είναι και το πιο ανάλαφρο πράγμα του κόσμου. Πολλές λέξεις περιτριγυρίζουν τη λέξη «γάμος». Λέξεις όπως δέσμευση, αιώνια πίστη κι αφοσίωση, ετοιμασίες, άγχος και το κυριότερο, έξοδα.

Ένας γάμος, όπως και κάθε παρόμοιο event, απαιτεί χρόνο και χρήμα. Κάτι πράγματα δηλαδή που κανένας, τώρα πια, δε διαθέτει άπλετα! Παράγοντες τους οποίους χρειάζεσαι, γιατί θες εκείνη η μέρα, η μέρα που θα ντυθείς νυφούλα, να είναι η ομορφότερη της ζωής σου! 

Αναφερόμαστε στις νυφούλες, γιατί εκείνες θέλουν το γάμο-υπερπαραγωγή κι όχι οι γαμπροί. Η διαδικασία για κείνους είναι απλή. Το τέλειο bachelor party, ένα ωραίο κουστούμι, τους κολλητούς τους και στο τέλος, ένα καλό ξύρισμα διότι είναι πέρα πάσης φύσεως γνωστό ότι «στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό». 

Ας επανέλθουμε όμως στο θέμα μας. Νυφούλες!

Κάθε κορίτσι έχει ονειρευτεί τουλάχιστον(!) μια φορά το γάμο της. Ακόμα κι εκείνες που μεγαλώνοντας το παίζουν δύσκολες ή αρνητικές με την έννοια του γάμου, το έχουν κάνει (φωτιά θα πέσει να σας κάψει αμαρτωλές και ψεύτρες!).

Όταν λέμε όμως «γάμο», δεν εννοούμε το μυστήριο. Αναφερόμαστε σε πιο χειροπιαστά πράγματα όπως ας πούμε, το μονόπετρο.

Όλες το έχουν φανταστεί και δε σηκώνω κουβέντα. Το μονόπετρο είναι απαράβατος κανόνας! (όσοι ξέρουν τα δικά μου προσωπικά χούγια με το μονόπετρο, τώρα γελάνε με τα χάλια μου!). Θες, ρε παιδί μου, το δαχτυλίδι να είναι μοναδικό σαν κι εσένα. Να το κοιτάς και να λες «ναι ρε φίλε! Αυτός είναι ο άντρας της ζωής μου!».

Να ψάξει και να βρει το ιδανικό δαχτυλίδι για σένα, γιατί είσαι η ιδανική γυναίκα για να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του μαζί σου! 

Μετά φυσικά πάνε οι βέρες, αλλά εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν γιατί δε θα τις διαλέξεις μόνη σου. Εδώ χρειάζεται κι η γνώμη του γαμπρού (δυστυχώς!). Εσύ μια μικρή απαίτηση έχεις μόνο. Μια τόση δα! Να τις κοιτάς και να βλέπεις εσάς. Τόσο ρομαντισμός!

Ας προχωρήσουμε όμως στο νυφικό!
 
Αυτή η εμμονή με το τέλειο νυφικό ξεκινάει στα κορίτσια από πολύ μικρή ηλικία. Ακόμα κι οι πιο δύσπιστες έχουν πει «αυτό το νυφικό θέλω!» ξεφυλλίζοντας τυχαία(;) περιοδικά γάμων. Είναι αυτή η μαγεία του λευκού φορέματος. Σε τραβάει σαν μαγνήτης κι αναζητάς σαν τρελή το «τέλειο». Εκείνο που ονειρεύτηκες και φαντάζεσαι τον εαυτό σου μέσα σ’ αυτό. 

Κάνε το εικόνα. Εσύ, το τέλειο νυφικό, το τέλειο χτένισμα, το τέλειο βάψιμο, τα τέλεια νύχια, τα τέλεια παπούτσια και φυσικά, η τέλεια ανθοδέσμη. 

Τα έχεις σκεφτεί όλα αυτά ουκ ολίγες φορές. 

Τί εποχή θες να γίνει ο γάμος σου. Αν θα είναι σε νησί, βουνό ή πόλη (εντός ή εκτός Ελλάδας). Το νυφικό κι όλα τα παρελκόμενα (το τονίζω!). Η ανθοδέσμη σου θα είναι άραγε από τριαντάφυλλα, κρίνους, ορχιδέες ή μαργαρίτες. Αν θα φοράς λουλούδι ή τιάρα στα μαλλιά. Αν θα έχεις μακρύ πέπλο ή μακριά ουρά αλά Πριγκίπισσα Νταϊάνα. (Πολύ πιθανό να κλίνεις και στα δύο!).
 
Θα πας στην εκκλησία με αμάξι, μηχανή, βάρκα, άμαξα ή με τα πόδια. Αν θες κλειστό ή ανοιχτό γάμο κι έχεις ήδη βρει και κουμπάρους. Ω, ναι έχεις βρει και τους έχεις ήδη κλεισμένους, όχι μόνο για κουμπάρους, αλλά και για νονούς (η βάφτιση είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα, το οποίο ίσως αναλυθεί σε επόμενο άρθρο).  

Μακάρι όμως να ήταν μόνο αυτά!

Όλες έχουμε διαλέξει το πρώτο τραγούδι που χορέψουμε ως νυφούλες. Μερικές βέβαια έχουν προχωρήσει και σ’ άλλες λεπτομέρειες όπως την είσοδο στη δεξίωση ή τη γαμήλια τούρτα. Τώρα πρόσφατα πήρε το αυτί μου κάτι για την ύπαρξη περιστεριών στο γάμο. Περιστέρια! Αληθινά. Η αλήθεια είναι πως τέτοιες λεπτομέρειες, στο δικό μου μυαλό, δεν υπάρχουν. Τα βασικά,που προαναφέρθηκαν, όμως έχουν στήσει το δικό τους πάρτι μέσα στο κεφάλι μου, αν κι είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για γάμους.

Και ξέρεις γιατί;

Όχι μόνο γιατί έχω όλη τη ζωή μπροστά μου ή γιατί άλλαξα γνώμη περί γάμου μεγαλώνοντας! Όχι βέβαια! Υπάρχουν μερικές τεχνικές λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα η έλλειψη γαμπρού! Λείπει το βασικότερο στοιχείο, οπότε λογαριάζουμε χωρίς τον ξενοδόχο. Αν ακούσει ο φουκαριάρης όλα όσα ονειρευόμαστε, πολύ πιθανόν να μη μας παντρευτεί ποτέ!

Όσο περνούν τα χρόνια, όλα αλλάζουν. Ναι, όλες έχουμε ονειρευτεί τον τέλειο γάμο, όμως μπορεί να μας τη βαρέσει και να πάμε να παντρευτούμε με τζιν και φανέλες σ’ ένα ξωκλήσι στο βουνό. Εσύ, εκείνος, οι κουμπάροι (αν προλάβουν!) κι ο ιερέας.

Ο τέλειος γάμος δε χρειάζεται να είναι βγαλμένος από ταινία. Η τέλεια νύφη δεν είναι αψεγάδιαστη κι ο γαμπρός δεν είναι μοντέλο. Ο τέλειος γάμος χρειάζεται αγάπη, χαρά κι ευτυχία. Χρειάζεται αυτούς τους δύο που πρόκειται να γίνουν ένα κι ας μην υπάρχει το τέλειο νυφικό.

Η Carrie Bradshaw σχεδίασε τον «τέλειο» γάμο, ο οποίος δεν έγινε ποτέ κι όμως στο τέλος, κατάφερε να κάνει τον πιο τέλειο γάμο που έχω δει ποτέ, γιατί πολύ απλά δεν την ενδιέφερε τίποτα άλλο, πέρα απ’ τον άντρα που στεκόταν στο πλάι της.

Έτσι κι εσύ!

Αν θέλεις βέβαια σώνει και ντε να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα, μπορείς να τον κάνεις στο δεύτερο γάμο. Το ρητό «μια φορά παντρεύεσαι!» δεν πιάνει στις μέρες μας, εκτός αν είσαι απ’ τους τυχερούς. Επομένως, μην αγχώνεσαι!

Άντε και στα δικά μας οι λεύτερες! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου