Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

Προσδεθείτε και μην καπνίζετε

 


 Ένα υπέροχο βράδυ Παρασκευής είχα μια συζήτηση μ’ ένα φίλο περί σεξ. Τονίζω πως ήταν αρσενικού γένους γιατί οι άντρες είναι πιο απελευθερωμένοι συνομιλητές σε ό,τι αφορά το σεξ συγκριτικά με τις γυναίκες. Εμείς, για κάποιο περίεργο λόγο, όποτε κάποιος μας κάνει ένα άκρως σεξουαλικό σχόλιο, κοκκινίζουμε, σοκαριζόμαστε και χαζογελάμε.

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Γονιέ, άσε τα δράματα και στήριξε τις επιλογές των παιδιών σου

 






«Μια φορά κι έναν καιρό, στην Ελλάδα του 2016, μια όμορφη νησιώτισσα εξιστορούσε στις πρωτευουσιάνες φίλες της τη δική της ιστορία ματωμένης αγάπης. Μια ιστορία που μόνο αίσιο τέλος δεν είχε. Ο λόγος, ήταν ο μπαμπάς της κοπέλας, ο οποίος δεν ήθελε το αγόρι που είχε ερωτευτεί η καλή του θυγατέρα. Κι όταν λέμε «δεν ήθελε» εννοούμε πως δεν ήθελε να τον βλέπει ούτε ζωγραφιστό. Ο κόσμος της κοπέλας κατέρρεε. Είχε κάνει όνειρα γι’ αυτήν τη σχέση. Ήθελε να γυρίσει στο νησί της, μαζί του, και να μείνει εκεί. Όνειρα, τα οποία διαλύθηκαν από τους έντονους οικογενειακούς τσακωμούς, τα κλάματα και τις υστερίες. Ό,τι κι αν γινόταν, η άποψη του μπαμπά της, ήταν ακλόνητη. Θεωρούσε πως το παλικάρι αυτό, δεν ήταν άξιο για την κόρη του. Εκείνη, όμως, προσπαθούσε να τον μεταπείσει. Ήταν ερωτευμένη κι ήθελε να είναι μαζί του, έχοντας μια φυσιολογική σχέση. Δεν ήθελε να κρύβεται από κανέναν, αλλά ούτε και να λέει ψέματα. Είχε σιχαθεί τις οικογενειακές βεντέτες κι ήλπιζε σ’  ένα θαύμα. Αυτό το θαύμα,όμως, δεν έγινε κι οι πρωταγωνιστές της ιστορίας μας χωρίστηκαν. Ο καθένας ακολουθεί το δικό του δρόμο, αν κι ακόμα η φλόγα υπάρχει…»

Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

Βάλε όρια στη σκέψη σου

 




Πόσο όμορφες είναι οι σκέψεις. Πόσες λύσεις μπορείς να δώσεις σε όλα αν σκεφτείς καθαρά. Είναι ωραίο να σκέφτονται οι άνθρωποι με ή χωρίς λεκτικοποίηση. Η σκέψη δίνει ζωή.

Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Ό,τι έφυγε, έφυγε!

 



Έχεις βάλει τη ζωή σου σε μία τάξη μετά από πάρα πολύ καιρό. Συλλογίζεσαι τις πράξεις σου, αλλά και τις συνέπειές τους.