Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Καλό το παραμύθι σου αλλά δεν έχει δράκο

 



Πριν λίγες μέρες έπεσε στα χέρια μου μια εικόνα που έλεγε «μη λέτε παραμύθια σε νηπιαγωγούς γιατί τα ξέρουν όλα». Πλήρης ταύτιση. Και νηπιαγωγός και βουτηγμένη στα παραμύθια. Δύο σ’ ένα. Κι όταν λέω παραμύθια δεν εννοώ αυτά με τον κακό το λύκο ή την ερωτευμένη πριγκίπισσα. Εννοώ εκείνα που σε φλομώνουν οι άνθρωποι.

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Ξεγυμνωθείτε!

 

 
Ξεγυμνωθείτε!
Είναι λέξη που περικλείει μέσα όλα τα συναισθήματα και τις ανασφάλειες κάθε ανθρώπου. Και για να ξεκαθαρίσω κάτι, δεν αναφέρομαι στο ψυχικό ξεγύμνωμα. Αυτό είναι ζόρικο και τις περισσότερες φορές χρειάζεται ο κατάλληλος άνθρωπος ή η κατάλληλη στιγμή για να γίνει. 

Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Δεν είναι κακό να είσαι παρθένα

 


Ζούμε στην εποχή του εύκολου και γρήγορου σεξ. Μηδαμινά συναισθήματα, ελάχιστη εγκράτεια κι ανύπαρκτη σοβαρότητα σε μερικά ευαίσθητα θέματα σχετικά με τη σεξουαλική ζωή. Ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε και ό,τι ... κάτσει!

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022

Ένα είναι το νησί των ανέμων

 



Άντε τώρα να κάτσεις να περιγράψεις στον κόσμο τον καλοκαιρινό σου προορισμό. Τον ολόδικό σου καλοκαιρινό προορισμό και να είσαι κι αντικειμενικός!

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Το τέλος της φοιτητικής ζωής είναι η αρχή μιας καινούργιας

 


«Πάρτε θέσεις! Ξεκινάμε!»

Ένας γρήγορος έλεγχος καθώς περπατάς είναι απαραίτητος. Τήβεννος, οκ! Καπέλο, εδώ! Χαμόγελο; Εδώ κι αυτό. Το χρώμα μου; Πάνινο απ΄ το άγχος αλλά θα στρώσει. Το βήμα μου αργό και σταθερό. Προσέχω να μην αφήσω μεγάλο κενό απ’ τον μπροστινό μου γιατί η κυρία με το ακουστικό στο αυτί είναι λιγάκι τρομακτική και τη φοβάμαι.

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Ζούσα μισώντας το σώμα μου

 


Τροφικές διαταραχές.
Δύο λέξεις, ένα μεγάλο κεφάλαιο της ψυχολογίας κι ένα τεράστιο μερίδιο πληθυσμού που νοσεί –κυρίως του γυναικείου φύλου.

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Κάνε την ευτυχισμένη, εγώ αποχωρώ

 


Νομίζω πως έχει έρθει η ώρα να πούμε εμείς οι δύο, μερικά πραγματάκια για εκείνη. Βασικά, εγώ θα μιλάω κι εσύ θα ακούς. Όχι για κανένα άλλον λόγο, απλά τυχαίνει να την ξέρω καλύτερα. Μη σαστίζεις. Έτυχε κι οι δυο μας να κολλήσουμε μαζί σου. Η μόνη διαφορά είναι ότι εγώ σε γούσταρα, αλλά εκείνη -δυστυχώς- σε ερωτεύτηκε. Το έχω αποδεχτεί γιατί την αγαπάω, και νομίζω πως είναι η ώρα να την αγαπήσει και κάποιος άλλος πέρα από μένα,

Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Ακόμα κι αν λείπεις, είσαι μαζί μου

 


Μόλις άνοιξε η πόρτα του συρμού μπροστά της, φόρεσε τ’ άσπρα της ακουστικά κι επιβιβάστηκε με αργό και σταθερό βήμα. Στάθηκε με την πλάτη πάνω στην πόρτα κι άρχισε να παρατηρεί τον κόσμο.

Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Ζόρικες νύχτες περνάω

 


Κάθε φορά που το ρολόι χτυπά δώδεκα, νιώθω σαν τη Σταχτοπούτα. Νιώθω πως το όνειρο τελείωσε και πως θα μεταμορφωθώ πάλι σε μια απλή κι ασήμαντη κοπέλα, όπως ακριβώς και στο παραμύθι.

Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Τα μικρά είναι αυτά που φέρνουν την ευτυχία

 


Εν έτη 2022, όλοι θεωρούμε δεδομένα κάποια πράγματα με αποτέλεσμα να αποστερούνται της σημασίας που αξίζουν.  Δεν αναφερόμαστε φυσικά σ’ ανθρώπους, που κι εκείνοι εσφαλμένα θεωρούνται δεδομένοι, αλλά σε καταστάσεις. Για ν’ ακριβολογούμε, μιλάμε γι’ όλα εκείνα τα μικρά πράγματα που κάθε ερωτευμένος ή ερωτευμένη «in progress» θα έπρεπε να εστιάζει για να χαρακτηριστεί ρομαντικός. Αθεράπευτα ρομαντικός. Τόσο ρομαντικός που κάθε δύσπιστη καρδιά θα λύγιζε!

Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Σε θέλω χωρίς «αλλά»

 


Να ένας ακόμα άνθρωπος που αναρωτιέται γιατί έχουν καταντήσει έτσι οι ανθρώπινες σχέσεις. Συλλογίζεται όλα όσα έχει πει, όλα όσα έχει κάνει, όλα όσα έχει θυσιάσει στο βωμό της ακατανίκητης έλξης για το αντίθετο φύλο κι ακόμα και τώρα δεν μπορεί να βρει την αιτία της χυλόπιτας.

Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Δεν υπάρχουν άνθρωποι κατώτερου Θεού

 


Πριν από λίγες μέρες, ασκήθηκε έντονη κριτική σε μια γυναίκα καλλιτέχνη της διεθνούς μουσικής σκηνής, λόγω του περιεχομένου του τελευταίου της βίντεο κλιπ. Η συγκεκριμένη καλλιτέχνης είναι μια έγχρωμη γυναίκα, η οποία εκτός ότι χαρακτηρίζεται ως «βασίλισσα» της ποπ μουσικής, αποτελεί παγκόσμιο πρότυπο τόσο για άτομα εντός του χώρου, όσο κι εκτός.

Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

Πώς είναι η ζωή με έναν σκύλο

 


Αν ρωτήσεις έναν νορμάλ άνθρωπο, πώς του φαίνεται η ζωή μʾ ένα σκύλο μέσα στο σπίτι, τρία είναι τα τινά. Η πρώτη απάντηση περιορίζεται στο «Απαπα, τι λες τώρα! Δεν υπάρχει περίπτωση να έχω σκύλο στο σπίτι», η δεύτερη «Θα ήταν τέλεια! Μακάρι να είχα έναν σκύλο!» κι η τρίτη είναι απλά τέσσερις λέξεις: «Δεν μπορείς να φανταστείς!».

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Από εραστές, κολλητοί

 

«Από εραστές, κολλητοί!».
Διαβάζεις αυτές τις τρεις λέξεις κι αναρωτιέσαι αν όντως μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Αν μπορούν δύο άνθρωποι που έχουν βιώσει ένα μεγάλο πάθος, να κάνουν ένα τόσο δα μικρό πηδηματάκι, να περάσουν το όριο ανάμεσα στον έρωτα και τη φιλία και να εγκατασταθούν εκεί.

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Σκάσε και φίλα με

 

Εδώ. Στο ίδιο μπαλκόνι. Στον ίδιο καναπέ. Πριν πολλά χρόνια. Δύο έφηβοι, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι έκαναν όνειρα για ένα κοινό μέλλον που δεν ήρθε ποτέ.

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Οι μουσάτοι είναι sexy

 

Ρητορική πρέπει να είναι η ερώτηση, δεν εξηγείται διαφορετικά! Η πιο σωστή κι ώριμη απάντηση είναι το «γιατί έτσι!», αλλά δε θα μπορέσει κανείς να κατανοήσει τους λόγους αυτής της αγάπης.

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Εκείνος, η πρώην και η νυν

 


«Εγώ ήμουν, είμαι και θα είμαι ο έρωτας  της ζωής του!»

Η φλόγα απ’ το κερί στο τραπέζι τρεμόπαιξε. Η σταθερή και καθαρή φωνή της ήχησε σ᾽ όλο το δωμάτιο. Έγειρε την πλάτη της στην καρέκλα και κοίταξε τη γυναικεία φιγούρα απέναντί της. Ήταν σίγουρη πως είχε νικήσει. Δεν χρειαζόταν να κάνει κάτι άλλο. Ήξερε πως αυτή ήταν η αλήθεια και δε θα άφηνε κανέναν και τίποτα να της την πάρει.