Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Κι όλα ξεκίνησαν μ' ένα μπισκότο...


(Ένας ακόμα εθισμός έγινε λέξεις...)





Κι όλα ξεκινούν μ' ένα πακέτο μπισκότα...

Δεν είναι παραμύθι καλέ! Η πραγματικότητα είναι! Τουλάχιστον στη δικιά μου ζωή, ένα πακέτο μπισκότα έπαιξε πολλές φορές σημαντικό ρόλο. Δεν ξέρω αν φταίει το γεγονός ότι εγώ έχω εθιστεί σ' αυτά, αλλά ορισμένες φορές με ξεπερνούν.

Πριν πολλά χρόνια, γνώρισα έναν από τους καλύτερούς μου φίλους εξαιτίας των μπισκότων. Δεν κάνω πλάκα! Καθόμουν με μια παρέα κάτω από ένα δέντρο κι έτρωγα κάτι μικρά μπισκότα σε πράσινο σακουλάκι (διαφήμιση δε θα κάνω!) που για κάποιους έχουν χωμάτινη γεύση, αλλά για μένα είναι ό,τι καλύτερο. Ξαφνικά, μες στην οχλαγωγία, ακούω “μπορώ να πάρω ένα;”.

Αυτό ήταν! Δεν του άρεσε καθόλου η γεύση χώματος και πιάσαμε την κουβέντα για τα συγκεκριμένα μπισκότα. Παρ' όλα αυτά, με την καληνύχτα πήρε κι ένα σακουλάκι μαζί του. Έκτοτε είμαστε πολύ καλοί φίλοι!

Πριν από -ακόμη- περισσότερα χρόνια, όντας φοιτήτρια στην Πάτρα, τα μπισκότα με παρηγόρησαν για ώρες, αλλά ήταν και η αιτία να τα ξαναβρώ με μια από τις καλύτερές μου φίλες. Τα ίδια “χωμάτινα” μπισκότα αλλά σε μεγαλύτερη συσκευασία. Ένα πακέτο η καθεμία, ένα παγωμένο γιαούρτι σκέτο, ένα παγκάκι στην πλατεία και μακροβούτια. Δε θέλαμε πολύ... Με το “βούτα, δάγκωσε” ξεχαστήκαμε και όλα καλά!

Έχω διατηρήσει σχέση με μπισκότα. Αμέ! Όχι σχέση ερωτική, αλλά φιλική. Κάθε μέρα και ένα καινούργιο πακέτο. Κάθε μήνα και μια καινούργια σακούλα. Όλα σοκολάτα για εκείνον κι όλα φρουτένια για μένα. Έπαιρνε εκείνος τα δικά μου, έπαιρνα εγώ τα δικά του και η σχέση αυτή στηριζόταν στα μπισκότα. Ένα “δεν είμαι καλά, πάρε μπισκότα κι έλα” ήταν αρκετό για να τελειώνουν οι σακούλες με ταχύτητας φωτός...

Ένα πακέτο μπισκότα έχει γίνει η αφορμή να ξεκινήσει ένας έρωτας... Κι όμως!
“Πω πω, πόσο πολύ θα ήθελα να είχα τώρα κάτι γλυκό!”, έκανα το λάθος να ξεστομίσω και μετά από λίγο ένα πακέτο μπισκότα σοκολάτας εμφανίστηκαν στο τραπέζι μπροστά μου. Αυτό το “κράτα τα, για σένα είναι!” ήταν υπεραρκετό για να ξεκινήσουμε να μιλάμε και μετά από λίγο καιρό να φιλιόμαστε τρώγοντας (πάλι!) μπισκότα σοκολάτας...

Ένα μπισκότο μου βρήκε την κολλητή μου! Ω, ναι, το 2017! Στο μέρος εκείνο που δε λέμε, ένα απόγευμα βρέθηκε στο χέρι μου ένα μπισκότο από φούρνο. Γεμιστό με σοκολάτα. Από εκείνα με την τρούφα. Στο μέρος εκείνο, όλα αυτά είναι δυσεύρετα. Βρέθηκα στο χέρι μου, την είχα ήδη όλη μέρα στα πόδια μου και με την ερώτησή της “θα το φας όλο;”, κόπηκε στη μέση κι από εκεί που θα ήταν δύο μπουκιές για μένα έγινε μια και μια και εκείνη η μια, ο άνθρωπός μου.

-Είναι από τους ελάχιστους που μοιράζομαι τα πάντα! Κυριολεκτικά και μεταφορικά!-

Ένα πακέτο μπισκότα έχει γίνει η αιτία να τσακωθώ με άνθρωπο!
Εγώ λατρεύω τα φρουτένια. Τα λεμονένια ας πούμε εντελώς τυχαία. Έχουμε μαζευτεί λοιπόν σε φιλικό σπίτι, για καφέ και μπισκότα. Μες στην παρέα είναι ένα ζευγάρι. Εκείνος τρώει σοκολάτα και εκείνη τρώει κρέμα. Εγώ τρώω τα φρουτένια, τα λεμονένια ας πούμε τυχαία, τα οποία έχω φέρει και μαζί μου γιατί οι υπόλοιποι δεν τα τρώνε. Και η κουκλίτσα παίρνει το δικό μου μπισκότο για να ταΐσει τον καλό της επειδή του τελείωσαν τα σοκολάτα χωρίς να με ρωτήσει. Όσοι με ξέρετε, ξέρετε τη σχέση μου με το φαγητό, επομένως μπορείτε να φανταστείτε τι έγινε!

Μπορεί ακόμα να κλαίει σ' αυτό το τραπέζι! Λέω εγώ τώρα...

Τα μπισκότα κανέλας μου έχουν κάνει συντροφιά άπειρες ώρες μαζί με καφέ σε περιόδους εξεταστικής ή ατελείωτου διαβάσματος. Ή ακόμα και βράδια που ήθελα να αποφύγω τον άνθρωπο που κοιμόταν δίπλα μου! (Μη σου τύχει!). Τα βουτήματα έχουν ακούσει όλα μου τα μυστικά και όχι μόνο τα δικά μου. Στους καφέδες με φίλους κολλητούς υπάρχει πάντα ένα κουτί με βουτήματα!Τα γεμιστά έχουν γίνει το καλύτερο υποκατάστατο. Με όλη τη σημασία της λέξης.

Τα κλασικά μπισκότα των παιδικών μας χρόνων έχουν γίνει ο καλύτερός μου φίλος τις στιγμές που ήθελα να φάω κάτι από αμηχανία. Τα μπισκότα μπουκίτσες έχουν σταματήσει ομηρικούς καβγάδες.Το “καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς” ισχύει και δε στις μπουκίτσες!

Όλη μου η ζωή, κυριολεκτικά, είναι ένα κουτί μπισκότα. Από μωρό μέχρι τώρα... Πάντα κάτι να μασουλάω (γιατί αυτό το κορμί για να σταθεί στο ύψος του θέλει φαγητό!) και πάντα κάτι να γίνεται... Οι πιο όμορφες στιγμές μου έχουν μπισκότα. Οι πιο στενάχωρες επίσης. Οι πιο αγαπησιάρικες και ερωτικές το ίδιο...

Που να φτιάξω κιόλας τα δικά μου μπισκότα. Εκεί θα ερωτευτείτε περισσότερο! Όχι εμένα... Τη σοκολάτα που τρέχει από μέσα...

Μπισκότα παντού!
(είπε και έφαγε ένα που έχει στο γραφείο!)

Υ.Γ. Σε λατρεύω λίγο παραπάνω όταν κρύβεις όσα νιώθεις ή θες να μου πεις πίσω από ένα κουτί μπισκότα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου