Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Σε ευχαριστώ 2019!


(12 μήνες σε 715 λέξεις!)



Αυτά τα άρθρα στο τέλος του χρόνου μου δημιουργούν ένα αίσθημα νοσταλγίας... Κάθε φορά!
Λες “οκ, τελειώνει κι αυτός ο χρόνος! Ας πάμε στον επόμενο!” σαν να είναι παιχνιδάκι. Όλοι θυμούνται το τελείωμα και κανένας την πορεία...
Ε, δικιά μου δουλειά τώρα, είναι να θυμηθώ την πορεία μου! Και είναι και μεγάλη... Γι' αυτό πάμε να δούμε πως πέρασε το 2019...

Ιανουάριος 2019... Ένας μήνας με στόχους. Ετήσιους! Πρέπει να μην πραγματοποίησα και κανέναν... Πάλι! Κάθε χρόνο, η ίδια ιστορία... Ποτέ παιδί μου... Κανέναν! Ακόμα περιμένω να εκπληρώσω τους στόχους του 2015! Έλεος...

Θα εστιάσω όμως στους κυριότερους και θα δούμε πως τα πήγα στο τέλος...

“Να είμαι πιο ήρεμη!” - Ναι, εντάξει! Κλάψαμε!Ποτέ!Μες στο 2019 πόση ηρεμία με βρήκε; Μαντέψτε! Όχι,μη λέω ψέματα. Διανύω την πιο ήρεμη περίοδο μου αυτούς τους μήνες και ναι, πιάνεται ακόμα 2019!

“Να προσέχω τον εαυτό μου!” - Εδώ, γελάμε! Πάμε να απαριθμήσουμε... Πρώτον, θυμάστε που είχα έναν φίλο και πήγαινα και συζητούσα διάφορα; Ε, σταμάτησα  να τον βλέπω! Σπουδαία ιδέα! Τι να σου πω... Επίσης, πήρα μερικά κιλά, έκανα ενα χειρουργείο τον Απρίλιο (όχι κάτι σοβαρό) και τράκαρα με το αυτοκίνητο αρχές Μαΐου.  Βασικά, τράκαρα το αυτοκίνητο! Σμπαράλια το έκανα...Γενικά, τον πρόσεξα πολύ τον εαυτό μου το 2019! Χαχαχαχα!

“Να μη μου πάρει τίποτα το 2019!” - Κάτσε να σκεφτώ... Χμμμ! Άλλαξαν πολλά σε σχέση με τους ανθρώπους που είχα στη ζωή μου. Κάποιοι έφυγαν! Μεταφορικά εννοείται... Δεν μπορείς να τους κρατήσεις με το ζόρι και το κυριότερο δεν μπορείς να τους κρατήσεις αν δεν τους θες! Κάποιοι άνθρωποι τελικά, μόνο κακό σου κάνουν. Τοξικότητα λέγεται... Ε, στο αποχαιρετιστήριο του 2018 παρακαλούσα να μην αλλάξει τίποτα και τελικά άλλαξαν όλα... Για καλό και μόνο!

“Να μην σταματήσω να επιμορφώνομαι!”- Ναι! Το πέτυχα! Ένα σεμινάριο δημιουργικής γραφής το πρώτο 6μηνο του 2019 και ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης Ειδικής Αγωγής το δεύτερο 6μηνο!

“Να μάθω να συγχωρώ!” - Πόσο ακόμα πια; Η συγχώρεση είναι αρετή και εγώ είμαι πολύ ενάρετος άνθρωπος!

“Να κάνω ένα ακόμα ταξίδι!” - Mission Accomplised! Δέκα μέρες στην Ιταλία με τις φίλες μου!

“Να γελάω περισσότερο!” - Με τέτοιους φίλους μπορείς να κάνεις κι αλλιώς;

“Να είμαι δίπλα σε ανθρώπους που αγαπάω και μ' αγαπούν!” - Είμαι πολύ τυχερή που μες στο 2019 κατάφερα να δω όσους είναι μακριά και να συνειδητοποιήσω πόσο πολύ τους αγαπώ! Τον Δημήτρη και την Έλενα στην Κόρινθο... Τη Χαρά και την Ειρήνη από την Πάτρα τις χάρηκα στο μέρος εκείνο που δεν υπάρχει υπολογιστής και λατρεύω να περνάω τα καλοκαίρια μου!  Ακόμα και τη Μαρία μου που είναι στη Χίο! Μπορεί να μην κατάφερα να τη δω αλλά πέρασε ακόμα ένας χρόνος και τα βγάλαμε πέρα! Τον Σάββα μου που είναι πάντα δίπλα μου, τον Πέτρο και την Έλλη! Είμαι πολύ τυχερή!

“Να κάνω καινούργιες γνωριμίες!” -  Δε χρειάστηκε! Απλά οι συγκυρίες με έφεραν δίπλα σε έναν άνθρωπο που υπήρχε αλλά μου στάθηκε βράχος όταν τον χρειάστηκα! Άλεξ, σε ευχαριστώ!

“Να ζήσω στιγμές που θα μου μείνουν για πάντα!” -  Ο γάμος της κολλητής μου! Είναι μεγάλη και βαθιά συγκίνηση να τη βλέπεις νυφούλα και δίπλα της να έχει έναν άνθρωπο που την αγαπάει και τον αγαπάς και εσύ πολύ! Και φυσικά την αποφοίτηση του Γιώργου! Μπορεί να μην ήμουν εκεί λόγω δουλειάς, αλλά είμαι πολύ περήφανη γι' αυτό το αγόρι! Τα κατάφερε!

“Να δουλέψω σκληρά!” - Έγινε και αυτό! Τι το χειμώνα, τι το καλοκαίρι... Σε μια μόνιμη εγρήγορση! Και όχι μόνο σε θέμα δουλειάς... Έγραφα! Και έγραφα και πολύ! Μια ακόμη δημιουργική χρονιά!

“Να αγαπηθώ και να αγαπήσω!” -  Και έρχεται η ευχή που πραγματοποίησα στο έπακρο! Ήρθε αυτή η ώρα που βρήκα και εγώ το δρόμο μου. Γιατί και αγαπάω και αγαπιέμαι. Όπως μου αξίζει να αγαπηθώ και όπως του αξίζει να αγαπηθεί!

Και φτάνω στο τελικό αποτέλεσμα και λέω... Καλά τα πήγα και φέτος!
Ήταν μια ωραία χρονιά! Οι άνθρωποί μου είναι υγιείς και ευτυχισμένοι. Έκανα πράγματα που μου έκαναν καλό,  συνέβησαν και κάποια μικροαπρόοπτα αλλά όλα μες στη ζωή είναι, γέλασα, έκλαψα (πολύ! Ειδικά το καλοκαίρι!), πόνεσα  (πολύ! Ειδικά το καλοκαίρι!), συμβιβάστηκα, αφέθηκα, γέλασα, ερωτεύτηκα... Είχα πρόγραμμα!

Α, μεγάλωσε και η οικογένεια μας κατά ένα τετράποδο ακόμα! Καλωσόρισες Μπουμπού! Σκυλοφαμίλια ξεκάθαρα!

Σε ευχαριστώ πολύ 2019! Ήσουν καλό βρε άτιμο!
Βουρ τώρα για το 2020!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου