Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

#Μένουμε_σπίτι (ομπρέλα edition)


(Ωραίος ο Μάρτιος!)



Ωραία κυλάει ο Μάρτιος κλεισμένοι σε ένα σπίτι! Ζωάρα δε λέω... Έχεις χρόνο να κάνεις πολλά πράγματα... Να, εδώ σκέφτομαι να κάτσω να διαβάσω αγγλικά. Ναι, ναι, πολύ καλά διάβασες! Έχω να ανοίξω βιβλία αγγλικών πολλά χρόνια.  Τι θα πειράξει αν αφιερώσω μια ώρα από την τόσο γεμάτη (ΔΕΝ!) μέρα μου στο διάβασμα;

Εγώ θα βγω από την καραντίνα με πτυχία και χαρτιά! Αν κρατήσει, όσο λένε πως θα κρατήσει, μη σου πω ότι τελειώνω κι άλλη μια σχολή μέσω internet!

Επίσης, έχω άπλετο χρόνο να συμμαζέψω. Θα κατεβάσω καλοκαιρινά και θα ανεβάσω χειμωνιάτικα χωρίς άγχος! Ξέρεις τι σημαίνει να κάνεις ντουλάπες σιγά σιγά και όχι μια ελεύθερη Κυριακή αρχές Μαΐου; Δε θα μου βγει η γλώσσα! Έχω πρόγραμμα! Άσε που με συμφέρει γιατί θα δω το φως του ήλιου ξανά καλοκαίρι οπότε τα χειμωνιάτικα δεν τα χρειάζομαι! Σκέψου το κι εσύ που με διαβάζεις τώρα! Βουρ για #ντουλάπαchallenge2020!

Τις βιβλιοθήκες που τις πας; Ένα-ένα βιβλίο με ξεσκονόπανο, τακτοποίηση αλφαβητική και συμμετρική παρακαλώ! Ναι, είμαι Παρθένος! Μην το ξεχνάτε... Θα με κυνηγάει μια ζωή! Γιατί τα ντουλάπια της κουζίνας; Οι κούπες με βάση μεγέθους ή χρώματος αναλόγως τη βαρεμάρα που δε δέρνει, τα μακαρόνια με βάση μεγέθους, τα πιάτα με βάση χρώματος και πάει λέγοντας. Ούτε το ψυγείο δε γλιτώνει από την καραντίνα! Καλά, δεν αναφέρομαι στο άδειασμα γιατί αυτό είναι το μόνο σίγουρο... Μόνο στο καθάρισμα αναφέρομαι!

Θα τακτοποιήσω τα σεντόνια με βάση μέγεθος και χρώμα, θα βάλω πλυντήρια όσο έχει καλό καιρό, θα φτιάξω σε ζευγάρια τις χαμένες μου κάλτσες, θα ξεσκονίσω τα κουρτινόξυλα και τα φωτιστικά, θα πλύνω τα μπαλκόνια/παράθυρα/παντζούρια, θα κάνω τα πλακάκια με οδοντόβουρτσα, τον πίνακα με βατονέτα. Γενικότερα, έχω χρόνο μπροστά μου όπως βλέπετε!

Επίσης, πέρα από τα αγγλικά, θα διαβάσω ό,τι λογοτεχνικό έχω μέσα στο σπίτι! Εντάξει, όχι, είμαι λίγο υπερβολική! Έχω και ζωή! Χαχαχαχαχαχαχαχαχα! Ναι οκ! Θα διαβάσω κανα δυο με τρια. Θα προσπαθήσω τουλάχιστον! Στόχος είναι τα δύο. Για να είμαστε ειλικρινής! Δύο! Το χω!

Γράφω! Ω, ναι! Ένα άρθρο την ημέρα. Αυτός είναι ο στόχος! Και από χθες έχω γράψει ήδη τρία. Αν συνεχίσω έτσι θα έχω υλικό για μέρες. Το θέμα είναι να μη γράφω μόνο για την καραντίνα γιατί κάποια στιγμή θα τελειώσει και δε θα θέλω τίποτα να μου τη θυμίζει γι' αυτό, όποιος μπορεί, ας μου στείλει καμιά ιδέα για κείμενο! Δεν μπορώ να τα κάνω όλα μόνη μου σ' αυτή τη ζωή!

Κάνω και γυμναστική! Αμέ! Τι; Θα γίνω που θα γίνω σαν φάλαινα που ξεβράστηκε στη θάλασσα, τουλάχιστον να είμαι λίγο μαζεμένη φάλαινα.  Κάθε μέρα! Έστω και μισή ώρα, αλλά κάθε μέρα! Δεν είναι κατάσταση αυτή! Το δωμάτιό μου είναι δίπλα στην κουζίνα. Δεν το γλιτώνω το μέρα και κιλό αν συνεχίσω να τρώω μ' αυτούς τους ρυθμούς. Με βλέπω να τρέχω στο μπαλκόνι. Πάνω-κάτω, πάνω-κάτω μπας και κάνω καμιά καύση!

Βλέπω σειρές και ταινίες που έχω ξεχάσει ότι υπάρχουν στις λίστες μου! Για πλάκα πέντε επεισόδια την ημέρα και δυο ταινίες. Πως αλλιώς θα βγει; Πέντε επεισόδια 40λεπτα. Της μιας ωρίτσας τα σπάω σε μέρες. Είπαμε! Εκτός βέβαια αν ήταν το Game of Thrones που το έβγαζα σε μια μέρα! Ναι και αυτό το κάνω!

Γενικότερα, περνάω ωραία! Να τώρα ας πούμε που τελείωσα το άρθρο, θα πιω μια γουλιά καφέ και θα ξεκινήσω γενική. Μετά θα βγω στο μπαλκόνι με το βιβλιαράκι μου να διαβάσω καμιά 50αριά σελίδες και να μαζέψω ήλιο. Γυμναστική ένα μισάωρο, φαγητό, σειρά, λίγο παιχνίδι στο pc, μετά χαζολόγημα με τα κορίτσια, δυο βίντεοκλήσεις απαραιτήτως γιατί κολλητή και ανθρωπάκι είναι μακριά, ταινία και ύπνο!

Ωραίο προγραμματάκι! Ίσως τελικά αυτό το #μένουμε_σπίτι να μας κάνει πολύ περισσότερο καλό απ' όσο πιστεύουμε!

Υ.Γ. Σε επόμενο άρθρο καραντινάτο θα σας ενημερώσω για τα ψυχικά και εσωτερικά οφέλη της καραντίνας στον άνθρωπο. Σιγά-σιγά όμως! Έχουμε και δουλειές! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου