Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

2020

 




(12 μήνες σε 1000 λέξεις και 3 λεπτά!)


Ξέρω πως σας έχω πήξει στα άρθρα. Ξέρετε πως, λόγω καραντίνας, γράφω πολύ, αλλά δεν ξέρετε πως πρέπει να γράψω αυτό το άρθρο οπωσδήποτε και να το ανεβάσω. Όχι για μένα! Εγώ τα ξέρω… Να το ανεβάσω για εκείνους που είναι μακριά μου αυτή τη στιγμή, αλλά τόσο κοντά ώστε ήταν κομμάτι μου αυτή τη χρονιά! Γι’ αυτό, ψήστε καφέ και χαλαρώστε…

 Ήρθε η ώρα να γράψω τον απολογισμό του 2020…

Κάποιος με περισσότερο χιούμορ από μένα θα έγραψε απλώς μια λέξη «Κορονοϊός». Εγώ όμως δε θα το κάνω! Για μένα το 2020 ήταν, κατά κάποιο τρόπο, μαγικό! Και με την καλή έννοια…

Διάβαζα τον απολογισμό του 2019 και αναρωτιόμουν αν φέτος τα πήγα εξίσου καλά…
- https://thegirlwiththeyellowumbrella.blogspot.com/2019/12/2019.html -

Πολλοί στόχοι τότε και ένας μοναδικός για φέτος… «Να παραμείνω ζωντανή!». Χαχαχαχα! Εντάξει… Πλάκα ΔΕΝ κάνω! Το εννοώ… Ήταν μια χρονιά που πέρασε και δεν ακούμπησε. Μια χρονιά roller coaster.

Τι να πρωτοθυμηθώ και τι να πρωτογράψω γι’ αυτή τη χρονιά! Με τι να ξεκινήσω;

Με τις πυρκαγές στην Αυστραλία στην έναρξη της χρονιάς; Τη συνέχεια στην Καλιφόρνια και τέλος στις δικιές μας στην Κόρινθο; Την εμφάνιση του covid-19 στη Γιουχάν και την εξάπλωσή του σε όλο τον πλανήτη; Τον θάνατο του Kobe πριν ολοκληρωθεί ο Ιανουάριος;; Τις θεομηνίες; Τις καταστροφές; Τους σεισμούς; Ειλικρινά δεν ξέρω…

 Ήταν μια γεμάτη χρονιά. Όλα τα είχε! Αμερικάνικες εκλογές, τον παγκόσμιο ξεσηκωμό για τον George Floyd, στην εκπνοή του χρόνου είχαμε εκρήξεις ηφαιστείων και εξωγήινους, είχαμε την ακύρωση των Ολυμπιακών αγώνων, την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Μέγκαν και Χάρι παραιτήθηκαν από τα βασιλικά τους καθήκοντα, την έκρηξη στη Βηρυτό, τον πόλεμο της Ιταλίας με τον κορονοϊό, τον ιό Έμπολα, τυφώνες, διαδηλώσεις, τον πόλεμο για το χαρτί υγείας, την οικονομική καταστροφή, την πτώση του αθλητισμού και των τεχνών, τα απανωτά lockdowns και τις απώλειες. Πολλές απώλειες.. #WAKANDA_FOREVER.

Την πανδημία την ανέφερα; Δεν θυμάμαι; Τους σχεδόν 2εκ. θανάτους; Τους είπα; Την απομόνωση; Τη μοναξιά; Το social distancing; Τις αναστολές εργασίες; Τα επιδόματα; Το Πάσχα και τα Χριστούγεννα στο σπίτι; Το οριοθετημένο καλοκαίρι; Αυτά τα είπα;

Βέβαια, είχαμε TikTok και The Queens Gambit. Είχαμε Oscar καλύτερης ταινίας για το Parasite. Είχαμε τη σάρωση των Grammys από τη Billie Eilish, διακρίσεις γυναικών στον αθλητισμό, στην πολιτική αλλά και στον τομέα της υγείας. Είχαμε ψωμί! Πολύ ψωμί! Είχαμε μάσκες, εθελοντισμό και αλληλεγγύη. Είχαμε ελπίδα! Και φυσικά το εμβόλιο στην εκπνοή του 2020.

Όλα αυτά βέβαια σε παγκόσμιο επίπεδο… Το θέμα όμως του παρόντος κειμένου είναι σε προσωπικό επίπεδο. Τι συνέβη στη ζωή μου το 2020! Μόνο ευγνώμων θα μπορούσα να είμαι γι’ αυτή την χρονιά, όσο παράξενο κι αν ακούγεται…

Αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά… Το 2020 μου χάρισε…

*Μια υπέροχη δουλειά και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό. Με υπέροχους συνεργάτες και άριστο κλίμα. Σε έναν υπέροχο χώρο γεμάτο παιδικές φωνές!

*Μια ανοιξιάτικη καραντίνα, κατά τη διάρκεια της οποίας διάβασα, επιμορφώθηκα, προσδιόρισα ανάγκες, επαναπροσδιόρισα τις σχέσεις μου με τους ανθρώπους που έχω επιλέξει να έχω στη ζωή μου, αντιμετώπισα τους μεγαλύτερους φόβους μου, ήρθα πιο κοντά με την οικογένεια μου και πήρα 7 κιλά! Στην καραντίνα τροφοδότησα τη σχέση μου με τη ζαχαροπλαστική και κοιμήθηκα σαν να μην υπάρχει αύριο! Πέρασα άγχη… Τόσο οικονομικά, όσο και εργασιακά. Δύσκολο να μην ξέρεις τι πρόκειται να συμβεί…

*Μια μεγάλη ρήξη στη σχέση μου και έναν χωρισμό, ο οποίος μόνο καλό μας έκανε. Περάσαμε τα χίλια μύρια και παρ’ όλα αυτά, βγήκαμε πιο δυνατοί. Ο Αύγουστος του 2020 ήταν ο πιο συναισθηματικά φορτισμένος μήνας, αλλά πέρασε. Και άφησε μια γλυκόπικρη γεύση!

*Ένα καλοκαίρι μακριά από το μέρος-εκείνο-που-δεν-υπάρχει-υπολογιστής, δίνοντάς μου την ευκαιρία ν’ ασχοληθώ με τον εαυτό μου, να δουλέψω περισσότερο και να περάσω ένα ήρεμο καλοκαίρι μετά από πέντε χρόνια!

*Ένα επτάμηνο φουλ οδήγησης μετά από έναν χρόνο αποχής! Μετά το τρακάρισμα το 2019 δεν είχα ξαναοδηγήσει μέχρι που έσκασε μύτη ο covid και τώρα το αμάξι είναι το ησυχαστήριό μου!

*Μερικές μέρες στην Λευκάδα και το χιλιοευχαριστώ γι’ αυτό! Υπό άλλες συνθήκες –μιλάμε για την χωρίς covid εποχή- θα οργώναμε τα τρία κοριτσάκια την Ευρώπη ξανά. Φέτος μας δόθηκε η ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε την τόσο όμορφη, καταγάλανη κι ηλιόλουστη χώρα μας!

*Ένα πιστοποιητικό ειδικής αγωγής, ένα σχολικής ψυχολογίας, ένα παιγνιοθεραπείας και άλλες τόσες βεβαιώσεις σεμιναρίων.


*Έναν μήνα με παιδικές αρρώστιες. Όλες! Με τη σειρά κι αυτό μπορεί να επιβεβαιωθεί από τη Δήμητρα και τη Βασιλική!

*Μια φθινοπωρινή καραντίνα, η οποία με βρήκε -10κ. από την προηγούμενη, βουτηγμένη στη γυμναστική, με καθημερινή τηλεκπαίδευση και μπόλικο γράψιμο! Μια καραντίνα που ένιωθα ότι ήταν όλη κοντά μου. Μια καραντίνα που αξιοποίησα στο έπακρο! Μια καραντίνα που βελτίωσε τη σχέση μου, αλλά και τις σχέσεις μου με τους φίλους μου.

Και το κυριότερο… Μου χάρισε το βαφτιστήρι μου! Το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να μου κάνει η κολλητή μου! Μας ανακοινώθηκε η άφιξή του στην ανοιξιάτικη καραντίνα και ήρθε στον κόσμο στην φθινοπωρινή καραντίνα! Το καλύτερο δώρο στην εκπνοή του 2020 και πραγματικά, αν μπορούσα να κάνω την πρώτη ευχή για το 2021, θα ήταν να ξεμπερδεύουμε με τον covid για να πάω να τον δω! Εκείνον, την κολλητή μου και τον κουμπάρο μου που τόσο μου έχουν λείψει!

Όπως καταλάβατε, το 2020, το μόνο που μου στέρησε ήταν τους φίλους μου! Δεν πέρασα πολύ χρόνο με τη Λίλη πίνοντας καφέ και κουτσομπολεύοντας. Δεν πρόλαβα να φάω με την Έλλη σε όλα εκείνα τα μαγαζιά που έχουμε στη λίστα. Δεν κοπανήθηκα με τον Σάββα στα μπαρ! Δεν είδα για μια ακόμη φορά τη Μαρία! Δεν κατάφερα να βρεθώ την Χαρά και την Ειρήνη και φυσικά, δεν ήμουν δίπλα στην Έλενα!
 -Έλενα, αν με διαβάζεις, να ξέρεις πως μου έχεις λείψει άπειρα!- .

Μόνο ευγνωμοσύνη νιώθω γι’ αυτή τη χρονιά!
Ευγνωμοσύνη για όσα πήρα, όσα έδωσα και βρήκαν αντίκρισμα, όσα εξέλιξα, όσα κέρδισα.
Ευγνωμοσύνη για την Κατερίνα που έγινα μέσα απ’ τις καραντίνες!
Ευγνωμοσύνη για τη μητέρα μου και την αδερφή μου που!
Ευγνωμοσύνη για τους φίλους = οικογένεια που έχω επιλέξει να έχω στη ζωή μου!
Ευγνωμοσύνη για τη δουλειά μου και την υγεία μου!
Ευγνωμοσύνη για την αγάπη που βιώνω εδώ και ενάμισι χρόνο!

Το μόνο που θέλω για το 2021, πέρα από φως και υγεία, είναι να αναπληρώσω τον χαμένο χρόνο, έχοντας δίπλα μου εκείνους που έχω επιλέξει, ώστε να μπορέσει να υπερπολλαπλασιάσω την ευτυχία μου!

Καλή Χρονιά να έχουμε! Και το μυαλό μες στο κεφάλι!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου