Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

Βρε, βρε, καλώς το το '18




(Happy New Year)



Καλή Χρονιά, Καλή Χρονιά… Χαρούμενη χρυσή Πρωτοχρονιά με υγεία, αγάπη, αρμονία, ηρεμία, αντοχή, δύναμη, λάμψη, ευτυχία κι όλα τα καλά!

Πρωτοχρονιά σήμερα κι αφού κοιμήθηκα ένα χαλαρό μεσημεριάτικο 3ωρο, είπα,  «γιατί δε γκρινιάζεις και λίγο πρωτοχρονιάτικα;». Και να μαι!

Λένε πως ό,τι κάνεις την 1η μέρα του καινούργιου χρόνου, θα το κάνεις όλο το χρόνο!
Υπέροχα! Όχι, υπέροχα. Έχω ήδη έτοιμους μερικούς χαρακτηρισμούς για τη χρονιά που μπήκε. Όχι απαραίτητα καλούς. Ξέρετε… Καλοσύνες κλπ. Πάνε, πέταξαν… Καινούργια χρονιά!

Για να δούμε αναλυτικά πως έχει ξεκινήσει αυτός ο χρόνος…

00.00 – Ο χρόνος με βρήκε στους δρόμους να χαζεύω κάτι πυροτεχνήματα, αγκαλιά με ένα μπουκάλι σαμπάνια και μπόλικα σοκολατάκια σε σχήμα καρδούλας (επιλογή της μητέρας, αλλά κρατήθηκα χρονιάρα μέρα!). Άρα, αλκοολική και χοντρή.

00.20 – Να ψάχνω σήμα για να στείλω τα υπέροχα ευχετήρια μηνύματά μου και να τρώω άκυρο κι απ’ το σήμα. Με το μπουκάλι σαμπάνια στο αριστερό χέρι προφανώς. Άρα, αλκοολική κι απελπισμένη.

00.30 – Με το μπουκάλι στο χέρι να ρίχνω το 1ο καντήλι της χρονιάς σε μη απάντηση ευχετήριου μηνύματος. Αυτό το πρωτοχρονιάτικο «διαβάστηκε». Πω πω… Ευχές είναι, όχι ερωτική εξομολόγηση. Άρα, αλκοολική κι εκνευρισμένη. (Δεν τα γλιτώνουμε τα νεύρα ούτε το 2018!)

01.05 – Μες στο αμάξι να τρώω μελομακάρονα, να συνεχίζω να βρίζω για την αδιαφορία στο μήνυμα, να τσακώνομαι με την αδερφή μου επειδή τραγουδάει μες στο αυτί μου και με αποσυντονίζει και να τσακωνόμαστε με τη μαμά που δεν έχει αποφασίσει τι θέλει να φάει και πρέπει να κάνουμε βόλτες σε όλη την Αθήνα! Άρα, χοντρή, εκνευρισμένη και σε μόνιμη διαμάχη με την οικογένεια. Τέλεια!

01.30 – Παραλαμβάνουμε την κολλητή της αδερφής μου, αφού φυσικά ανταλλάξαμε ευχές οι οποίες απαντήθηκαν, και κατευθυνθήκαμε για φαγητό. 5 στις 6 επιλογές μας ήταν κλειστές και καταλήξαμε να τρώμε σάντουιτς. Θεϊκό! (Το χοντρή παραμένει ακόμα!).

02.05 – Αφού έχουμε φάει κι έχει μαζευτεί σύσσωμη η παρέα, η κλασική κοριτσοπαρέα μας τόσα χρόνια, αποφασίσαμε να πάμε για ποτό. Ε, και πήγαν. Εγώ σπίτι. Νύσταζα! Άρα, μονόχνοτη, αντικοινωνική και γεροντοκόρη.

03.00 – Έχω ξεβαφτεί, έχω βάλει πιτζάμες, έχω πάρει τον ένα σκύλο κι έχω πέσει για ύπνο.

11.10 – Ανοίγω τα μάτια μου

11.30 – Ξυπνάω τους πάντες για να κόψουμε τη βασιλόπιτα. Και την έκοψα και κέρδισα το φλουρί! Άρα, καλότυχη!

11.45 – Είχα την πιο ενδιαφέρουσα συζήτηση για το 2018 παρέα με τον 1ο καφέ της νέας χρονιάς.

12.50 – Ξεκίνησα γενική το σπίτι. Άρα, υποχόνδρια και ψυχαναγκαστική.

Κι αφού έκανα κάτι πρόχειρες δουλίτσες κατά τις 15.00 έπεσα για ύπνο. Άρα, ωραία κοιμωμένη. Και κατά τις 18.30 ξεκίνησα να γράφω. Άρα, δημιουργική.

Παιδιά, τέλεια!
Αλκοολική, χοντρή, εκνευρισμένη, απελπισμένη, μονόχνοτη, αντικοινωνική, σε μόνιμη διαμάχη με την οικογένεια, υποχόνδρια, ψυχαναγκαστική, αλλά καλότυχη, δημιουργική και χορτάτη από ύπνο γεροντοκόρη.
Εκπληκτική λίστα. Με προοπτικές.

Πέρα όμως απ’ όλα αυτά, το 2018 με βρήκε να λέω στους πιο σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή μου πόσο τους αγαπάω και τους εκτιμάω. Πόσο χαρούμενη είμαι που υπάρχουν στη ζωή μου. Γέλασα με τη μαμά μου και την αδερφή μου. Κουτσομπόλεψα με τις φίλες μου. Διάβασα μια ακόμη φορά το βιβλίο μου. Έμεινα ξαπλωμένη ώρες στο κρεβάτι. Επικοινώνησα με άτομα που νοιάζομαι και θέλω να είναι καλά ή καλύτερα γιατί τον έναν το 2018 τον βρήκε κατακρέβατα. Εσύ και η κολλητή μου είστε οι μόνοι που μίλησα σήμερα οπότε το καλό που σας θέλω να μου φέρετε γούρι!

Γενικότερα, είχα μια γεμάτη κι ήσυχη μέρα προς το παρόν! Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις! Έχουμε ακόμα μέχρι τις 23.59.
(Το «διαβάστηκε» ακόμα δεν έχει απαντηθεί αλλά το προσπερνώ!).

Μακάρι το 2018 να είναι μια γεμάτη, ήσυχη και μαγική χρονιά κι ας έχει τα νεύρα της, τους ψυχαναγκασμούς της, τα κιλά της κλπ. Την υγεία μας να έχουμε κι ας είμαστε περιτριγυρισμένοι από ανθρώπους που μας αγαπούν και μας κάνουν καλύτερους, ώστε να φτιάξουμε τη δική μας ευτυχία.

Παρόλα αυτά, έχουμε ακόμα 3,5 ώρες σχεδόν μέχρι να τελειώσει η μέρα! Υπάρχει χρόνος. Αξιοποιήστε τον με τέτοιο τρόπο ώστε να σας μείνει αξέχαστος!
Είπαμε, ό,τι κάνεις την πρώτη μέρα του χρόνου, το κάνεις όλο το χρόνο.

2018 ευχές σας να γίνουν πραγματικότητα!
Καλή Χρονιά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου